RSS
Publicerad 2017-04-26

Medvind för Teknikcollege

Dummybild

Helene Stensson, processledare

- Nu har eleverna gjort sitt preliminära gymnasieval och glädjande nog ser det väldigt bra ut i Fyrbodal, i synnerhet på Teknikcollege Industriprogram, säger Helene Stensson som är processledare på Teknikcollege.

Från samma tid förra året har antalet sökande ökat med ca 50 % till Industriprogrammet som finns på 3 TC-skolor i Fyrbodal (Processtekniska gymnasiet i Munkedal, Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan och Gullmarsgymnasiet i Lysekil. Det är inte så stora numerärer men ändå anmärkningsvärt eftersom detta går emot trenden i många andra delar av Sverige.

- Runt dessa tre skolor är företagen inom Teknikcollege väldigt aktiva. I media där denna ökning har uppmärksammats har man spekulerat och undrat för anledningen till varför det ökat så mycket, och inom Tenikcollege tror vi inte att det är en enda insats eller faktor som påverkat utan många effektiva saker tillsammans, berättar Stensson.

Jubileum och återansökan

Teknikcollege Fyrbodal firar 10-årsjubileum i år. 2007 certifierades regionen – och idag samverkar 5 kommuner i vår delregion; Lysekil, Munkedal, Vänersborg, Uddevalla och Trollhättan.

Alice och Amanda, Teknikcollege

- Det är ett långsiktigt samarbete där alla som ingår har insett att både arbetsliv, kommunen, skolan och andra intressenter har samma mål – att få fler att välja rätt utbildning – både för individen, för företagen och för samhället. Det är både samhällsekonomiskt och företagsekonomiskt helt nödvändigt, men självklart mår också våra unga elever bra av att välja något de kan känna sig nöjda med, få utvecklas inom och kanske också få göra nytta för andra, menar Stensson.

I sommar ska en återansökan skickas in och vi ser fram emot ytterligare 5 år med regional samverkan kring kompetensförsörjning inom industrin och teknikföretag.

Följ utvecklingen inom Teknikcollege Fyrbodallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad: 2017-04-26 Uppdaterad av: Åsa Johansson       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776