RSS
Publicerad 2018-05-04

Stort intresse för årets kulturkollon

Nu har Fyrbodals kommunalförbund skickat ut besked till 101 barn och ungdomar som fått plats på sommarens kulturkollon.

- Intresset för årets kulturkollon var stort, säger Ida Svanberg, kulturstrateg på Fyrbodals kommunalförbund. Vi hade 146 sökande till 101 platser, så tyvärr har inte alla som önskat fått plats. Platserna har lottats ut.Arrangörerna är erfarna kulturaktörer som är verksamma i vårt geografiska område. I sommar genomförs sex stycken kollon av Gerlesborgsskolan, Cirkusexpressen, Danspoolen och Not Quite. Under veckorna 25-26 får deltagarna lära känna nya kompisar och själva testa de konstnärliga uttryck som kollona erbjuder. Alla kollon avslutas med uppvisning eller vernissage.- Det fina med kollona är att barn och ungdomar från olika kommuner möts och lär känna varandra, säger Ida Svanberg. För flera är det första gången de sover borta på det här sättet, så det är mycket nytt och spännande. Framför allt får de lära sig massor av nya kreativa saker. De får minnen för livet.

Besked om eventuella reservplatser går ut efter 20 maj.

Årets kollo-arrangörer

  • Danspoolen i Vänersborg håller i två danskollon. Med olika dansstilar får deltagarna utveckla sitt eget skapande. Det blir många timmars dansträning varje dag inom jazz, modernt, improvisation och street.
  • På Not Quite i Fengersfors får deltagarna utmana sitt konstnärliga skapande med händerna. I de fina verkstäderna får de arbeta med olika material, som trä, metall, textil och lera.
  • Cirkusexpressen utanför Uddevalla utmanar med alla möjliga cirkuskonster. De modiga deltagarna får lära sig mer om jonglering, tygakrobatik och trapets. Även här blir det två kollon.
  • På Gerlesborgsskolan arbetar kolloungdomarna med både klassiska och moderna tekniker. De fokuserar på landskapskonst genom teckning, måleri och skulptur.

Fyrbodals kulturkollon genomförs i samarbete mellan kommunalförbundet och Vi Unga (Studieförbundet Vuxenskolan). Läs mer om kulturkollo på fyrbodal.se/kulturkollo

Senast ändrad: 2018-05-04 Uppdaterad av: Morgan Ahlberg       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776