RSS
Publicerad 2017-05-23

Förbättrat företagsklimat i Fyrbodal

Svenskt Näringsliv har presenterat det sammanfattande omdömet på företagsklimatet i Fyrbodal. Enkätundersökningen visar på en positiv utveckling då fem av kommunerna får ett högre betyg än förra året. Orust är den kommun som uppvisar den bästa förbättringen.

Karolin Olsson, näringslivsutvecklare i Vänersborg, riksdagsman Said Abdu, näringsutskottet och Anton Oskarsson diskuterar resultaten som kommit fram i årets omdömesundersökning.

Karolin Olsson, näringslivsutvecklare i Vänersborg, riksdagsman Said Abdu, näringsutskottet och Anton Oskarsson diskuterar resultaten som kommit fram i årets omdömesundersökning.

– Det är glädjande att se att företagen upplever förbättrade attityder och ett bättre företagsklimat i sex av kommunerna. Samtidigt råder det stor variation av företagsklimatet mellan kommunerna. Vi har fortfarande en lång väg kvar på resan mot ett bra företagsklimat i hela delregionen, säger Anna Lärk Ståhlberg, näringslivsutvecklare på Fyrbodals kommunalförbund.

Sex av kommunerna får ett bättre omdöme än förra året, fem visar oförändrat omdöme och tre kommuner försämrar sina resultat. I topp ligger Dals-Ed med 4,0 och Lysekil placerar sig lägst med 2,6. Två utvecklingsområden blir tydliga i enkätsvaren – offentlig upphandling och tillgången till medarbetare med rätt kompetens

– Vi har en rad aktiviteter på gång för att tillsammans arbeta med Fyrbodals utmaningar. Ett första steg blir att analysera omdömena för att kunna sätta in rätt resurser för att hjälpa kommunerna. Vår gemensamma ambition är att Fyrbodal ska kännetecknas av ett bra företagsklimat och ett starkt differentierat näringsliv, säger Anna Lärk Ståhlberg.

Teamchef Samhällsutveckling

Anna Lärk Ståhlberg
Telefon: 0522-44 08 65
Mobil: 0733-35 85 34
E-post: anna.lark.stahlberg@fyrbodal.seSenast ändrad: 2017-05-23 Uppdaterad av: Filippa Bohlin       

Postadress: Fyrbodals kommunalförbund, Box 305, 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2, (Riverside) Uddevalla
E-post: kansli@fyrbodal.se Telefon: 0522-44 08 20 Fax: 0522-145 54 Organisationsnummer: 14-222000-1776